Turkáltam a német online sajtóban...




"Nem lehet megkülönböztetni, hogy az antitest új független autoimmun folyamatot indít-e, vagy rosszabbodik-e a meglévő sclerosis multiplex folyamata. Aiden Haghikia.

Megfelelő folyamatokat figyeltünk meg két olyan beteg esetében, akiket 2014 decemberében, illetve 2015 júliusában kezeltek alemtuzumabdal, miután az SM tünetei jelentősen súlyosbodtak. Körülbelül fél évvel később gyűrű alakú kontrasztanyag-lerakódások voltak az agyukban a nukleáris spin-képek során, és fizikai állapota romlott. A gyulladás intravénás metilprednizolonnal történő kezelésének kísérlete a 7000 mg-ig terjedő adagok ellenére nem sikerült.

Az orvosok olyan kezelést alkalmaztak, amely már működött a központi idegrendszer gyűrű alakú eseményeinek más eseteiben: a tüneteket a plazmaferezissel javíthatják az ezt követő immunabszorpcióval. A MabThera (rituximab) kezelés végül eltörölte a szembetűnő nukleáris spin eseményeket. Az antitest elpusztítja a B limfocitákat. Ezek valószínűleg a téves immunreakciókhoz kapcsolódnak. A beteg egészségének javulása fenntartható volt, de ha nem kezelik, akkor visszafordíthatatlan fogyatékosság merülhet fel.
Az alemtuzumab elsősorban a T52 és B limfociták felületén levő CD52 protein ellen irányul, és így csökkenti a limfociták teljes számát. Korábban a gyógyszert MabCampath néven hagyták jóvá krónikus limfoblasztikus leukémia (CLL) kezelésére. A gyógyszert ezután "stratégiai okokból" kivonták a piacról , és újonnan jóváhagyták a sclerosis multiplex kezelésére. A Genzyme Sanofi anyavállalat összeállt a Bayerrel. A Német Orvosi Szövetség (AkdÄ) gyógyszerbizottsága azzal vádolta a társaságot, hogy csak indokolás miatt változtatta meg a javallatot, mivel több ember szenved sclerosis multiplexben, mint a CLL-ben.

A jóváhagyási vizsgálatokból már ismert volt, hogy a gyógyszer potenciálisan másodlagos autoimmun folyamatokat kezdeményezhet. Ezek elsősorban pajzsmirigy sejtek, vesejtek vagy vérlemezkék ellen irányultak. "
Ezért nem alkalmazzák Németországban :( 

Most kell megtudnom? Ezt nekem miért nem mondta senki?

57

Megjegyzések

  1. Tudok egy ugyanilyen esetet, csak Tysabrival (natalizumab), két év alatt hasonló downhillel. Így néz ki egy kezeletlen sm betegség. Sajna a Lemtrada nem jött be, de szerintem ezt látva a kezelőorvosodnak lépnie kellett volna, hisz van még más terápia is... Az Ocrelizumab az egyik ilyen. Remélem minél hamarabb keresztülvered a rendszeren és megkapod!

    VálaszTörlés
  2. Ugyanilyen cudar tapasztalatokkal rendelkezik a Gilenya is. Még mindig nem történt semmi,ide-oda passzolgatnak-kerülve a témát, másfelé kutakodva. Ellátás nincs,erre a Covid19 sem mentség mert ez így maradandó egészségkárosodás.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése